• Registration
PDF Друк e-mail

Контролер верстатних, зварних та слюсарних робіт

Опис:

· мета - підвищення якості всіх видів продукції, що випускається, забезпечення відповідності її показників рівню світових досягнень;

· показники якості - це точність розмірів, надійність експлуатації, зручність використання, відповідність ГОСТам, вимогам естетики.

Обов'язки:

· головна операція - звірення параметрів продукції з показниками, вказаними у ДОСТах, кресленнях, технологічній документації;

· вироби при цьому оглядаються "на око" або перевіряються за допомогою контрольно-вимірювальних інструментів, приладів: мікрометрів, штангенциркуля, калібрів, лупи, мікроскопа, електровимірювальних приладів тощо;

· засобами праці є також переліки "зразків-еталонів" і необхідних ознак якісних виробів, які зберігаються у його пам'яті;

· контролер одержує партію готових виробів або напівфабрикатів, перевіряє кожен з них, проставляє клеймо-свідоцтво контролю, оформляє супровідну документацію, дефектні відомості;

· контролер не тільки виявляє брак, але і вивчає його причини і пропонує заходи його профілактики. Причини можуть бути різними: невідлагоджене обладнання, неякісний матеріал, дефекти заготовок, некваліфікованість, недбалість, неуважність робітників;

· кваліфікований контролер добре знає технологію виробництва, сам процес роботи, розбирається у кресленнях, уміє використовувати контрольно-вимірювальні інструменти;

· повинен мати розвинену пам'ять, нормальний зір (не нижче 0,5, без виражених аномалій), стійку зорову працездатність, перешкодостійкість, зібраність, уважність;

· фізичне навантаження контролера незначне;

· контролери працюють на спеціально обладнаних робочих місцях при хорошому освітленні.

Професійно важливі якості:

· треба бути уважним, коректним і, разом з тим, вимогливим і принциповим у спілкуванні з робітниками;

· недосвідченість, недбалість контролера може викликати конфлікти, дезорганізувати роботу на ділянці;

· треба бути добросовісним, розуміти наслідки здачі неякісної продукції;

· робота контролера пов'язана з виконанням одноманітних дій і може видатися монотонною рухливим людям, яким до вподоби швидка зміна вражень і дій;

· робота контролера вимагає акуратності, ретельності, тому тут успішніше працюють люди ґрунтовні, неквапливі.

Кваліфікаційні вимоги:

· професію контролера ВТК можна здобути на підприємстві у порядку індивідуально-бригадного навчання або у ПТУ. Випускник ПТУ одержує 2-3 розряд. Надалі можна продовжити освіту у відповідному профілю виробництва технікумі або ВНЗ, стати контрольним майстром, начальником цехової контрольної служби, керівником відділу ТК підприємства.

 

 

 
Fitness ReLady
Ukrainian English French German Russian
Copyright © 2019. Вище професійне училище №7. Designed by Lehrer

S5 Box

Вхід